Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Rozgrzewające zupy spalające tłuszcz. Są pyszne, zdrowe. Te zupy sprawią, że nareszcie zaczniesz chudnąć

Zupa jest świetną propozycją dla osób, które dbają o szczupłą sylwetkę. Szczególnie warto je przyrządzać jesienią jak i także zimą. Propozycje nasze razem z przepisami są alternatywą dobrą dla ciężkich jednogarnkowych dań.

1. Zupa z pora

Por zapewnia na bardzo długo uczucie sytości. Potrzebne składniki:

  • 1 duży por,
  • 1 cebula,
  • ząbek czosnku,
  • 1 marchewka,
  • litr bulionu warzywnego,
  • trochę oliwy z oliwek,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:

Cebulę, porę oraz czosnek drobni kroimy (im zrobimy to drobniej tym będzie lepiej). Do garnka wlewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej bezpośrednio wszystkie te trzy składniki. W tym samym czasie koimy marchewkę w kostkę oraz dodajemy ją do warzyw smażonych.

Dolewamy nasz bulion i gotujemy przez około dwadzieścia minut. Zupę przelewamy w całości do blendera i ją miksujemy. Robimy to, aż uzyskamy konsystencję kremu. Spożywamy najlepiej zupę na ciepło.

1. Zupa z pora <br><br> Por na długo zapewnia uczucie sytości! Składniki: <br><

2. Zupa szparagowa

Szparagi na pewno mają bardzo mało kalorii, a do tego zabijają świetnie głód.

– garść szparagów,
– 1 ziemniak,
– 1 por,
– 0.5 litra bulionu warzywnego lub wody,
– sól i pieprz.

Przygotowanie:

Zaczynamy od ugotowania ziemniaka, który kroimy w kostkę. Dodajemy troszkę soli. Do garnka następnie należy dodać szparagi oraz por pokrojony. Dolewamy wywar lub wodę.

Następnie przyprawiamy oraz gotujemy całość, aż nasze warzywa będą miękkie. Później już jedynie miksujemy zupę. Do momentu aż otrzymamy krem. Podajemy zupkę na ciepło.

2. Zupa szparagowa <br><br> Szparagi mają mało kalorii, a za to świetnie zabija

3. Zupa z pomidorów, kapusty i selera

Zupa ta sprawi, że nie będziemy mieli ochoty na podjadanie pomiędzy posiłkami. Oprócz tego usprawnia nasz metabolizm.

– pół białej kapusty,
– 6 cebul,
– 6 pomidorów,
– 3 łodygi selera,
– 2 zielone papryki,
– woda lub wywar warzywny,
– sól i pieprz.

Przygotowanie:

Kapustę musimy pokroić możliwie jak najdrobniej. Cebulę kroimy w piórka, a w kostkę pomidory. Kroimy także jak najdrobniej papryki oraz seler. Wszystkie warzywa wrzucamy do dużego garnka oraz zalewamy bulionem czy też wodą.

Dodajemy wszystkie przyprawy i gotujemy mniej więcej pół godzinki. Warzywa muszą być miękkie. Zupę podajemy na gorąco.

3. Zupa z pomidorów, kapusty i selera <br><br> Ta zupa sprawi, że nie będziecie

4. Zupa dyniowa

Naprawdę trudno o zupę, która byłaby zdrowsza. Zupa ta spala bardzo szybko tłuszcz i ma malutko kalorii.

– mała dynia,
– 2 ząbki czosnku,
– 250 ml wody lub bulionu,
– trochę oliwy z oliwek,
– sól i pieprz.

Przygotowanie:

Kroimy dynię w kostkę. Czosnek należy przekroić na pół i przecisnąć dokładnie przez praskę. Podsmażamy je następnie na oliwie z oliwek. Dodajemy następnie dynię jak i także przyprawy.

Gdy dynia jest miękka, to dolewamy wywar lub wodę i zostawiamy na ogniu całość. Aż do momentu, aż dynia się zrobi miękka. Na koniec wszystko miksujemy. Możemy dodać serek beztłuszczowy, aby uzyskać krem idealny.

4. Zupa dyniowa <br><br> Trudno o zdrowszą zupę, która szybko spala tłuszcz i m

5. Zupa brokułowa

Identycznie jak pozostałe zupy, tak i ta ma bardzo mało kalorii. Do tego spala nam tłuszcz i daje na długo uczucie sytości.

5. Zupa brokułowa <br><br> Tak jak pozostałe zupy, i ta ma mało kalorii, spala

Składniki:

– 0.5 kilo brokułów,
– 1 ziemniak,
– 250 ml mleka 0%,
– 500 ml bulionu warzywnego,
– sól i pieprz.

Przygotowanie:

Brokuły należy gotować z odrobiną soli. Dodajemy także ziemniaka pokrojonego w kostkę. Gdy warzywa już będą miękkie, to należy je włożyć do blendera. Następnie dodajemy mleko i wywar lub wodę.

Całość przyprawiamy oraz także miksujemy. Zupę należy przelać na nowo do garnka i należy gotować, aż do momentu gdy zacznie ona wrzeć.

W razie konieczności oczywiście możemy dolać jeszcze więcej wody czy też mleka. Musimy przecież uzyskać pożądaną konsystencję.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.