Zapiekane naleśniki z twarogiem – jem co drugi dzień i nie boję się że przytyję. Pychota

Trudno znaleźć osobę, która nie lubi naleśników. A nawet jeśli by się taka znalazła, to ten przepis powinien zmienić jej zdanie.

Do tych zapiekanych naleśników z białym serem użyjemy następujących składników:

  • pół litra mleka
  • 5-6 jajek
  • 300-400 gramów białego sera
  • 100-200 gramów śmietany
  • kilka łyżek mąki ziemniaczanej
  • kawałek masła
  • cukier

Na początku rozrabiamy jajka z cukrem i mąką ziemniaczaną.

Następnie przygotowujemy patelnię poprzez posmarowanie jej masłem i zaczynamy smażyć nasze naleśniki.

W między czasie rozdrabniamy biały ser i dodajemy do niego cukier i jajko.

Smarujemy naleśniki naszą masą twarogową i kładziemy je na blachę do pieczenia. Tutaj warto dodać, że z kształtem naleśników możemy kombinować, ważne tylko, żeby się nie rozleciało nadzienie.

Podobnie możemy eksperymentować z polewami czy posypkami. Kiedy już to wykonaliśmy, wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Długość smażenia nie powinna przekroczyć 10 minut.

Po tym czasie naleśniki powinny być gotowe, a my możemy cieszyć się ich smakiem.