Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Moja matka zawsze wkłada cebulę do zamrażarki. Kiedy dowiedziałem się dlaczego, zacząłem robić to samo.

Po co komplikować proces gotowania, jeśli może być on łatwiejszy? Istnieje niewyobrażalna ilość kulinarnych pomysłów na gotowanie i przechowywanie produktów, których jeszcze nie znasz.

Zebrała najlepsze kuchenne triki, które zaskoczą nawet doświadczone gospodynie domowe!

GOTOWANIE Z RADOŚCIĄ

1. Aby nie płakać w czasie krojenia cebuli, włóż ją wcześniej do zamrażarki na 10 minut.

2. Woda nie wykipi podczas gotowania, jeśli położysz drewnianą łyżkę na garnku.

3. Jeśli rzodkiewki, seler lub marchew nie są już tak chrupiące,zamocz je w lodowatej wodzie z połową surowego ziemniaka.

4. Sól nie stwardnieje, jeśli dodasz trochę ryżu do solniczki.

5. Aby jajko gotowane było łatwe do obrania, dodaj do wody plasterek cytryny lub szczyptę sody.

6. Pyszny poczęstunek dla dzieci można zrobić z samego jogurtu. Umieść go w szprycy cukierniczej, wyciśnij małe kropelki na pergaminie i włóż do zamrażarki na 1 godzinę.

7. Aby utrzymać świeżość sera dłużej, owiń go nie folią, ale papierem.

8. Kolejna dobra rada dotycząca przechowywania sera. Ten produkt ma tendencję do wysychania. Można temu zapobiec, smarując jego powierzchnię masłem lub margaryną. Ta metoda jest odpowiednia dla twardych serów ze skórką woskową.

9. Oto jak łatwo pozbyć się szypułek w truskawkach za pomocą słomki do napojów.

10. W słodkich wypiekach jajko można zastąpić połową dojrzałego banana.

11. Jak uratować przesoloną zupę? Spróbuj dodać kawałki surowych ziemniaków, aby wchłonęły nadmiar soli, pozostaw je na wolnym ogniu przez 10 minut, a następnie wyjmij z garnka. Jeśli danie jest nadal bardzo słone, dodaj do niego łyżeczkę cukru.

Opowiedz o swoich tajemnicach kulinarnych w komentarzach i podziel się tymi informacjami z przyjaciółmi!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.