Pracownica pobliskiej restauracji zdradziła przepis na pyszną surówkę którą kochają wszyscy klienci.
Tej pysznej sałatki nauczyłam się gotować od mojej przyjaciółki, ona przygotowuje ją codziennie w pobliskiej restauracji. Każdy zachwala tą surówkę.
Świetnie komponuje się z różnymi przekąskami, idealnie również nada się na wszystkie uroczystości domowe i nie tylko!
Składniki
- 1 kg kapusty
- 1 kg marchwi
- 1 kg cebuli
- 1 kg papryki
- 1 kg pomidorów
- 1 kg ogórków
- 5 łyżeczek soli
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki octu
- czosnek opcjonalnie
Jak zrobić sałatkę:
Pokrój wszystko w paski, wlej olej, ocet, posyp cukrem i solą, wymieszaj i odstaw na 1 godzinę. Włóż sałatkę w garnku na ogień. Po zagotowaniu gotuj nie więcej niż 10 minut.
Comments are closed.