„NOWA” sałatka – zjedzona w ciągu kilku minut
Ta sałatka jestem pewna, że zasmakuje każdemu i może stać głównym daniem obiadowym lub wspaniałym dodatkiem do niego. Sałatka jest bardzo aromatyczna i pyszna
Dodatek kiełbaski sprawia, ze sałatka jest sycąca. Można ją też zastąpić inną wędliną bądź mięsem ,zależy od Twoich upodobań. W takim przypadku smak nieco się zmieni, ale będzie również doskonały.
Składniki:
- brokuły – 400 g
- pomidory – 2 szt.
- kiełbasa – 300 g
- twardy ser – 100 g
- musztarda – 1/2 łyżki
- majonez – 4 łyżki stołowe
Przygotowanie:
Brokuły podziel na kwiatostany i umyj. Wlej wodę do rondla, zagotuj, posól i włóż do niej brokuły. Gotuj przez 2-5 minuty, a następnie przenieś do lodowatej wody. Pomoże to zatrzymać utlenianie, a brokuły pozostaną zielone.
Pokrój pomidory na dowolne kawałki i umieść w głębokiej misce. Kiełbasę pokrój w kostkę i dodaj do pomidorów. Zetrzyj twardy ser i dodaj do pozostałych produktów.
Dadaj też musztardę i majonez. Posól, popieprz do smaku i wymieszaj. Następnie dodaj brokuły do sałatki i ponownie delikatnie wymieszaj.
Comments are closed.