Najciekawsze i najpopularniejsze przepisy kulinarne w sieci!

Kotleciki warzywne w 20 min. Smaczniejsze niż jakiekolwiek mięso!

Podczas Wielkiego Postu należy przestrzegać wielu ścisłych zasad. Najtrudniejszą rzeczą jest wykluczenie z diety mięsa i innych produktów pochodzenia zwierzęcego. Czasami wydaje się, że postne potrawy mogą nie być smaczne, ale jest to nieprawda.

Aby Ci to udowodnić przygotowałam genialny przepis na kotlety warzywne. Myślę, że wszystkie niezbędne składniki masz już nawet w lodówce. Do dzieła!

Składniki

  • Ryż -100 g
  • Ziemniaki – 150 g
  • Biała kapusta – 300 g
  • Cebula – 100 g
  • Marchewka – 150 g
  • Mąka pszenna – 70 g
  • Olej słonecznikowy – 3 łyżki
  • Sól – do smaku
  • Czarny pieprz (mielony) – do smaku

Przygotowanie

Zacznij od ugotowania ryżu według instrukcji na opakowaniu. Obierz ziemniaki, marchew i cebulę. Opłucz kapustę.

Przepuść ziemniaki, marchew, cebulę i kapustę przez maszynę do mięsa, dodaj ugotowany ryż, mąkę, sól i pieprz do mielonego mięsa. Wszystko dobrze wymieszaj.

Zwilż ręce i uformuj kotlety. Smaż je na patelni z rozgrzanym olejem roślinnym po obu stronach, aż uzyskasz złoty kolor.

Jeśli chcesz, nie musisz smażyć kotletów, ale możesz je upiec w piekarniku. Podawaj na ciepło z sałatką ze świeżych warzyw.

Jeśli podoba Ci się ten przepis, podziel się nim ze znajomymi, będą chcieli także urozmaicić swoją dietę o takie pyszne danie!

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.